BLIV FRIVILLIG ► Der er altid brug for frivillige kræfter - også dine. Har du lyst til at gøre en forskel og give lidt af dig selv, hjælper vi dig gerne med at finde netop det frivillige job, der matcher dine kompetencer og ønsker.

Som frivillig gør du ikke kun en positiv forskel for andre og for samfundet - du kan også lære noget nyt, udvikle dine kompetencer og udvide dit netværk. Frivilligt arbejde pynter på dit CV og er en unik mulighed for et positivt samvær med andre mennesker og gode oplevelser.  

Nedenfor finder du aktuelle frivillige job i nærområdet.

Du kan finde andre frivilligjobs på www.frivilligjob.dk eller på www.projektfrivillig.dk (specielt for unge)

Vil du være frivillig i udlandet, er det muligt på følgende hjemmeside:
www.projects-abroad.dk

Søger du oplysninger vedr. en forening og/eller aktivitet i lokalområdet - se yderligere info på Vanløsebasen   

nedenfor finder du FRIVILLIG JOB I NÆROMÅDET :

► FitforKids-Instruktør i Vanløse

Bliv det faste anker for en masse børn; bliv FitforKids-Instruktør i Vanløse!

Om dig:
Børnene har brug for en instruktør, der er stabil og udstråler tryghed. Du må gerne være omsorgsfuld, men du skal samtidig kunne få børnene i højt humør og holde dem fast på, at det er tid til træning og aktiv leg. Mange af børnene har dårlige erfaringer med idræt i skolen. Du skal derfor være med til at få børnene til at tro på sig selv igen og få dem til at mærke glæden ved at blive forpustet samt den gode følelse i kroppen efter træning. Nogle af vores bedste instruktører er mellem 40 og 60 år, men er du ung studerende er du også meget velkommen.

FitforKids instruktør:
Som FitforKids instruktør vil du blive en del af et loyalt team i din by, som består af én eller flere teamledere og andre frivillige instruktører. Træningerne varer 55 minutter pr. gang og er en blanding af løb, styrketræning med kroppen, aktive lege samt hyggeligt socialt fællesskab og er for både far, mor og børn. Alt dette vil du blive undervist i på vores Instructor Camp, som afholdes før din første træning. Du vil også løbende som FitforKids Instruktør modtage viden om kost, motion og pædagogik sammen med de andre instruktører.
Citat fra FitforKids instruktør: ”Det bedste for mig ved at være FitforKids Instruktør er at kunne hjælpe børnene og se, hvordan både børn og forældre efter lidt tid begynder at smile under træning. At gøre en forskel for de børn, der har det svært og som føler sig ”forkerte” – det brænder jeg altså bare for! Jeg får selv en masse god energi af at træne ungerne, og elsker at dele den med FitforKids-børnene!”

Om FitforKids:
FitforKids er en frivillig forening, der tilbyder et forskningsbaseret familiesundhedsprogram til børn mellem 7-15 år og deres familier. Programmet er testet på Rigshospitalet og har en markant positiv effekt på de deltagende børns sundhed; de taber sig, får bedre kondition og trives bedre.
Vi har 30 hold i 24 kommuner i Danmark, hvor vi hjælper en masse børn til en sund og aktiv livsstil. Vi søger lige nu frivillige til vores hold i Vanløse, der har lyst til at gøre en forskel for familierne og blive del af et stærkt Team.

Vi glæder os til at høre fra dig!
Skriv til: info@fitforkids.dk

► Giv de 8-10 årige spejdere gode oplevelser med naturen

Bliv ulveassistent hos de lokale spejdere i Vanløse. Vi søger frivillige med gode ideer og gå-på-mod, der vil være med til at sætte gang i vores ulverenhed. Ulvene mødes torsdag kl. 17-18 i vores lokaler på Ålekistevej 89.

KFUM-spejdernes grundlag er at udvikle børn og unge til selvstændige og ansvarsbevidste samfundsborgere. Ideen er, at de yngste spejdere skal lære om natur og fælleskab gennem at være aktiv del af enheden.

Gruppen har til huse i store og lyse kælderlokaler under Hyltebjerg Kirke. Vi bruger blandt andet kirkens ny have, som har en bålplads samt adgang til grønne områder og Damhusengen. Det giver mulighed for at lave mange forskellige slags aktiviteter – både ude og inde.

Vi tager mærker og giver børn færdigheder, mens vi leger og har det sjovt.

Vi søger 2-3 nye ulveassistenter. Vi forestiller os, at du deltager i ulvemøde hver uge samt tager med på tur og lejr et par gange om året.

Vi forventer af dig at:
du har mod på at udvikle aktiviteter for 8-10 årige
du synes det er sjovt at få nye ideer – og føre dem ud i livet efterfølgende
du har lyst til at være en del af spejdernes fællesskab
Det er ikke nødvendigt, at du har erfaring med spejder. KFUM-Spejderne udbyder mange forskellige kurser målrettet frivillige ledere, som du er velkommen til at deltage i, hvis du vil have inspiration til dit spejderarbejde.

Du vil i første omgang blive inviteret til en samtale, hvor du får mulighed for at møde vores ulveleder, og hvor vi kan tale nærmere om dine og vores forventninger.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Link til kontaktformular på frivilligjob.dk

► Frivillige distriktsledere i København til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling

Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 11. april 2021 er afgørende vigtig, for at vi kan fastholde vores kerneopgaver med forskning, kræftrådgivning, forebyggelse og oplysning – og komme nærmere visionen om et liv uden kræft.

Hvis du har lyst til at stå for lokal begivenhed og er god til at få ting til at ske, kan opgaven som frivillig leder for et distrikt i København være noget for dig.
Vi søger p.t. distriktsledere i Amager Sundby & Ørestaden, Brønshøj Torv, København NV, Nørrebro (v. Sankt Hans Torv), Sydhavn, Valby N. (v. Valby Langgade), Valby S. (Syd for Vigerslev Allé & Lykkebovej), Vanløse, Ydre Nørrebro, Ørestad Syd og Østerbro (v. Strandboulevarden). Kræftens Bekæmpelses landsindsamling finder sted den 11. april 2021.

Dine opgaver er – med god hjælp fra de øvrige frivillige, at:
Hverve indsamlere i dit område
Koordinere og have kontakt med bank, lokale sponsorer o.l.
Stå for kommunikation med indsamlerne op til indsamlingen
Skabe gode rammer for indsamlerne på indsamlingsdagen
Tage imod indsamlede midler, og indmelde beløbet til landskontoret
Skabe sikkerhed gennem værnemidler, afstand mv.

Skabe gode rammer for alle
Du vil få hjælp fra ansatte med råd, sparring, materialer, systemer og praktisk hjælp mv.

Landsindsamlingen skal gennemføres, så alle føler sig sikre med brug af værnemidler, sikker afstand mv.

Ved at være frivillig distriktsleder gør du en konkret forskel til fordel for kræftsagen, får gode oplevelser sammen med andre frivillige og er med til at organisere og afvikle et lokalt arrangement.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 11. april 2021 er afgørende vigtig, for at vi kan fastholde vores kerneopgaver med forskning, kræftrådgivning, forebyggelse og oplysning – og komme nærmere visionen om et liv uden kræft.

Jobopslag og kontaktformular på frivilligjob.dk

► Sind og Sårbarhed søger besøgs- venner på Frederiksberg og Vanløse

Gør en forskel for et psykisk sårbart menneske.

HVAD ER EN BESØGSVEN?
Som besøgsven udfylder man en tom plads i et andet menneskes liv. Man mødes et par gange om måneden i 1-2 timer og hygger sig sammen. Ofte kommer man på besøg i besøgsmodtagerens hjem og drikker en kop kaffe eller taler om ugens begivenheder. Man kan også vælge at gå en tur, spille et spil eller noget helt tredje, som man finder ud af sammen. Det handler i høj grad om at bidrage med oplevelser, varme, håb og samtidigt respektere den andens liv og følelser.

HVEM ER BESØGSMODTAGEREN?
Vi beskæftiger os med mennesker som er psykisk sårbare i form af blandt andet angst, depression eller skizofreni. Det kan derfor være lidt anderledes end at være almindelig besøgsven. Alle vores besøgsmodtagere oplever derudover ensomhed, hvilket er en almindelig følelse, som de fleste af os oplever fra tid til anden. For et menneske som er psykisk sårbar, er ensomheden dog ofte større, fordi vedkommende ofte har en psykisk lidelse at slås med, forstår sociale situationer på en anden måde, eller har en anden adfærd end de fleste. Disse mennesker kan derfor have svært ved at danne eller opretholde relationer til andre mennesker, og derfor kræver det noget ekstra af dig. Til gengæld er besøget ugens højdepunkt for mange af besøgsmodtagerne.

KLÆDT PÅ TIL OPGAVEN
Som besøgsven skal du være minimum 23 år.
Når man omgås et menneske som er psykisk sårbar, opstår der fra tid til anden nogle situationer, som kan være rare at vende med andre. Inden man indgår i en besøgsrelation, er det derfor nødvendigt at være klædt ordentlig på, så man har en forståelse af, hvad en sindslidelse eller psykisk sårbarhed er for en størrelse, samt hvordan disse mennesker mødes i behandlingssystemet og verden i det hele taget. Derfor tilbyder vi:
Introduktionskursus
Frivilligmøder
Kompetenceudvikling
Grundig introduktion til din besøgsmodtager
At være besøgsven drejer sig hverken om at yde behandling eller terapi, men derimod udelukkende om omsorg og en relation mellem to ligeværdige mennesker. At være besøgsven for et menneske, som er psykisk sårbar er en alvorlig sag, men når man er klædt godt på til opgaven, er det også sjovt og meget givende for begge parter.
Som Frivillig får du meget igen
Glæden ved at gøre en stor forskel for et andre mennesker, som har brug for dig.
Du kan få nye venskaber og spændende nye oplevelser og fortællinger.
Indblik i psykisk sårbarhed.
Samarbejdsevner.
Du bliver en del af et fællesskab med andre frivillige, som brænder for at hjælpe udsatte borgere ligesom dig.
Du får Introkursus, efteruddannelse, kontinuerlig sparring samt løbende supervision ved psykolog eller psykoterapeut.
Har du lyst til at være med til at bringe smil frem hos et menneske, du ellers ikke ville møde i din hverdag, eller vil du vide mere om Sind og Sårbarheds besøgsvenner, så er du velkommen til at kontakte os
De bedste hilsner
Røde Kors Hovedstaden
Gør en forskel for et psykisk sårbart menneske

Jobopslag og kontaktformular på frivilligjob.dk

 

 
 • KALENDER

 • JANUAR
 • FEBRUAR
 • MARTS
 • APRIL
 • MAJ
 • JUNI
 • JULI
 • AUGUST
 • SEPTEMBER
 • OKTOBER
 • NOVEMBER
 • DECEMBER