BLIV FRIVILLIG ► Der er altid brug for frivillige kræfter - også dine. Har du lyst til at gøre en forskel og give lidt af dig selv, hjælper vi dig gerne med at finde netop det frivillige job, der matcher dine kompetencer og ønsker.

Som frivillig gør du ikke kun en positiv forskel for andre og for samfundet - du kan også lære noget nyt, udvikle dine kompetencer og udvide dit netværk. Frivilligt arbejde pynter på dit CV og er en unik mulighed for et positivt samvær med andre mennesker og gode oplevelser.  

Nedenfor finder du aktuelle frivillige job i nærområdet.

Du kan finde andre frivilligjobs på www.frivilligjob.dk eller på www.projektfrivillig.dk (specielt for unge)

Vil du være frivillig i udlandet, er det muligt på følgende hjemmeside:
www.projects-abroad.dk

Søger du oplysninger vedr. en forening og/eller aktivitet i lokalområdet - se yderligere info på Vanløsebasen   

FRIVILLIG JOB I NÆROMÅDET:

► FRIVILLIGT ARBEJDE DER GIVER MENING

I Værestedet Oasen – Thorsgade 61 på Nørrebro

Vil du udvikle dine personlige og sociale kompetencer? 
Har du lyst til at give af dit overskud til gavn for udsatte mennesker?
Så er det dig vi leder efter!

Arbejde Adlers Hus er et multihus for udsatte voksne. Vi søger frivillige til vores værested Oasen, der er et åbent og rummeligt tilbud om fællesskab, aktiviteter og samvær alle hverdage i dagtimerne.

Du får:

> Praksiserfaringer fra et velfungerende værested med søde brugere
> Viden om socialt udsattes vilkår og virkelighed
> Sparring og oplæring
> Masser af positive oplevelser

Vi forventer:
> Du er stabil og ærlig
> Du er god til at samarbejde med andre
> Du kan se en selvstændig værdi i hvert enkelt menneske

Kontakt Centerchef Dorte S. Andersen på dsa@arbejdeadler.dk
Læs mere på www.arbejdeadlershus.dk

► Aktivitetsguider til Lalandia i Rødby - uge 31
Dansk Folkehjælp tilbyder i uge 31, 60 enlige med børn et ophold i Lalandia i Rødby. Har du lyst til at bo en uge på Lalandia, være aktivitetsguide og give familiernes børn nogle gode oplevelser i og omkring Lalandia - så har du chancen her.

Dansk Folkehjælp
Oprettet 06.07.2017
Udløber 29.07.2017
Kontakt organisation

Dansk Folkehjælp er Danmarks største udbyder af gratis ferieophold til udsatte familier. Foreningen afvikler en lang række familielejre og børnelejre i skolernes sommerferie - og har bl.a. 60 huse på Lalandia i Rødby i alle ferieuger. I uge 31 vil vi gerne tilbyde familiernes børn at stille 4 aktivitetsguides til rådighed - guides, der kan være med til at gøre opholdet endnu bedre.
Aktivitetsguiderne skal afvikle en stribe aktiviteter for børnene - og arbejde på at der dannes kammeratskab og netværk imellem de deltagende børn og deres familier. Det kan f.eks. være, at Dansk Folkehjælp booker hele legelandet eller bowlingbanen i en time - og så skal der arrangeres sjove, spændende og fælles aktiviteter og turneringer. Det kan også være en fælles tur til stranden - måske med en naturvejleder - eller fælles fodboldturnering - der er masser af muligheder, og vi regner med at guiderne arrangerer 2 - 4 aktiviteter pr. dag - fra tirsdag til lørdag og ankomst/afrejse er søndag (30/7 - 6/8).
Hvis du vil være aktivitetsguide skal du være mindst 18 år - du skal have lyst til at tage ansvar samt være både bestemt og venlig over for børn og familier. Som aktivitetsguide har du ikke ansvar ift. børnene - forstået således, at børnene er under familiens ansvar - og der er livreddere i svømmeland og Lalandiapersonale i aktiviteterne. Hvis du er aktivitetsguide, stiller Dansk Folkehjælp et fælles 6-personers hus til rådighed for de 4 guider - samt spisebilletter til aftensmad og et kostbeløb til morgenmad og frokost - og naturligvis fri transport - og så en uge, hvor der er garanti for både udfordringer, sjove opgaver og godt kammeratskab.
For yderligere oplysninger: spørg efter John Pedersen hos Dansk Folkehjælp.

► VI VIL GERNE SIGE TAK!

UNICEF Danmark søger dansktalende frivillige til vores inspirationsteam, der skal kontakte vores faste donorer for at takke for deres bidrag samt fortælle om de resultater vi har opnået. Selv om vi er nået langt, dør der stadig hvert år 5,9 mio. børn under fem år. Derfor har vi brug for al den støtte vi kan få, og samtidig er det afgørende, at vores faste støtter føler sig værdsat og ved, at de er med til at gøre en kæmpe forskel.

Du vil være med til at starte en helt ny kampagne op og det eneste vi forventer af dig, er at du er glad og smilende i telefonen samt besidder en stor lyst og vilje til at ville gøre en forskel. Vi kigger hverken på din erfaring eller baggrund, men derimod på din personlighed og evne til at sprede glæde.

Hos UNICEF arbejder ansatte og frivillige tæt sammen. Det gør vi gennem godt kollegaskab, professionalisme og passion. Dit arbejde vil dreje sig om at viderebringe UNICEFs mange positive budskaber til vores 80.000 bidragydere gennem telefonen. Vi tilbyder dig:

 • Muligheden for at glæde andre.
 • Chancen for at være børnenes stemme.
 • Indsigt i UNICEFs spændende arbejde.
 • Fri adgang til topmoderne fitnesscenter med en fantastisk udsigt.
 • Betalt frokost/aftensmad.
 • Muligheden for at deltage i sociale arrangementer, interessante foredrag og fredagsbar.
 • Muligheden for at gøre en forskel for et af verdens stærkeste brands.

 

UNICEF arbejder blandt andet for at sikre skolegang, rent vand, mad og livsnødvendige vacciner til børn. Dit arbejde hos UNICEF Danmark vil derfor være meget vigtigt i kampen for at hjælpe så mange børn som muligt. Vi har bl.a. bidraget til, at 90 procent af verdens børn i dag har mulighed for at komme i skole. Men vores ambitioner stopper ikke her!

Ønsker du et frivilligjob med mening, hvor en ekstra håndsrækning kan være afgørende for udsatte børns fremtid, så er det dig, vi har brug for! Som en del af dette team forventer vi, at du arbejder minimum 1-2 gange om måneden af minimum 3-4 timers varighed – men du må meget gerne tage flere vagter. Vi arbejder mandag – torsdag kl. 10 – 21 og fredag kl. 10-16. Lyder ovenstående som noget for dig, så skynd dig at ansøg via linket:
https://unicef.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=4836ad23-6b69-4c67-a779-845f25123f05

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pernille på 24 41 99 95 eller pbn@unicef.dk.

► Tandemklubben af 1971 søger ”piloter"

Vær med til at holde Tandemklubben kørende.

Tandemklubben af 1971 København
Kastelsvej 60 B
2100 Kbh. Ø
Oprettet 01.06.2010
Udløber 12.09.2017
Kontakt organisation
Tandemklubben af 1971 København søger ”piloter" til at styre klubbens tandemer med synshandicappede på bagsædet.
Hvad er formålet med Tandemklubben af 1971? Klubben giver blinde eller svagtseende mulighed for at opleve glæden ved at cykle næsten som alle andre.
Hvor? Klubben har base på Kastelsvel 60 B, (Asger Holmsvej) 2100 Kbh. Ø og har p.t. lidt over 40 medlemmer.
Hvordan? Hver onsdag i sommerhalvåret fra kl. 18 til 22 cykles en ca. 40 km lang tur med et pitstop midtvejs. Her indtages typisk kaffe med rullepølse- og ostemadder. Det er for egen regning. Nogle gange er forplejningen medbragt, andre gange forudbestilt i et cafeteria i en sportshal eller lignende.
Hvilke kvalifikationer er nødvendige? Du skal kunne lide at cykle og være i rimelig form.
Hvor meget tid skal jeg så bruge på det? Du forpligter dig kun fra gang til gang, så selv om du kun har tid enkelte onsdage, er du lige velkommen i klubben.
Hvad foregår der ellers? I løbet af året arrangerer klubben forskellige sociale begivenheder. F. eks. julebanko, nytårsspadseretur og en eller to spiseaftener.
Hvad om vinteren? I vinterhalvåret er der mulighed for at være med til at vedligeholde tandemerne. Man kan også deltage på et gymnastikhold mandag eftermiddage.
Koster medlemskabet af klubben noget? Det årlige kontingent er 400 kr. Piloter behøver ikke at betale, men de må gerne.
Hvad får jeg ud af det? Du får noget god motion, frisk luft og lærer nogle nye mennesker at kende. Du får også lært en masse grønne cykelstier at kende rundt om i København og omegn.
Hvordan kommer jeg i forbindelse med Tandemklubben? Du kan finde yderligere oplysninger på klubbens hjemmeside: www.tandemklubben.dk. 

► Koordinator søges til Lektiecaféen Gravervænget/Møllerlodden på Skoleholdervej 19
Brænder du for frivillighed, ansvar og koordinering så kig med her
Bispebjerg Beboerprojekt
Møllerlodden 15
2400 København NV
Oprettet 03.05.2017
Udløber 31.07.2017
Kontakt organisation

Beboerprojekt Bispebjerg søger en engageret frivilligkoordinator til koordinering af lektiecafeen Gravervænget/Møllerlodden.
Beboerprojekt Bispebjerg er tovholder på lektiecaféen, som tilbyder lektiehjælp til områdets børn og har åbent hver tirsdag og torsdag fra kl. 16.00-18.00 i ”Mødestedet” på Skoleholdervej 19, 2400 KBH NV.
I Lektiecaféen er der en fast gruppe af lektiehjælpere klar til at hjælpe med lektierne. Lektiehjælperne er frivillige voksne og kan hjælpe med forskellige fag for skoleelever i 0.-10. klasse. Som frivilligkoordinator vil du udover at være lektiehjælper også være den, der har ansvaret for koordinering af frivilliggruppen, der er tilknyttet lektiecaféen. Som frivilligkoordinator vil du bl.a. få ansvaret for følgende:
- Opdatering af vores kommunikationsplatform, som er holdsport.dk
- Indkaldelse til lektiecaféens månedsmøder og andre sociale arrangementer
- Rekruttering, oprettelse og opstart af nye frivillige.
Den gruppe lektiehjælpere, som Beboerprojektet har kontakt til er en blandet flok af engagerede, stabile og frivillige lektiehjælpere; både studerende, pensionister og andre voksne. Der er dog altid brug for nye frivillige hænder, så hvis du har tid og lyst til at bruge et par timer af din fritid på at læse lektier sammen med nogle børn på grundskoleniveau og derudover have det overordnede ansvar for koordinering af lektiecafeen vil vi meget gerne høre fra dig. Hvis det lyder som noget for dig, så send en mail med lidt om dig selv, samt din motivation for at blive frivilligkoordinator for Lektiecaféen. Ønsker du at høre nærmere om lektiecaféen, er du velkommen til at kontakte Familie og – netværksmedarbejder Sabira Ghulam.
Med venlig hilsen
Beboerprojekt Bispebjerg

► Fundraising - i en god sags tjeneste
Kvindernes U-landsudvalg (KULU) søger frivillige, der vil være være med til at rejse penge til kvinders rettigheder og ligestilling i ulandene

Kvindernes u-landsudvalg
Thoravej 13
2400 København NV
Oprettet 03.05.2017
Udløber 01.11.2017
Kontakt organisation
Har du erfaringer med eller interesse for PR og fundraising, og har du lyst til at arbejde for en god sag, så er det dig, Kvindernes U-landsudvalg (KULU) søger. KULU arbejder for at forbedre piger og kvinders vilkår og rettigheder i ulandene.
Vi søger frivillige til:
- Research og ansøgninger til fonde
- Initiativer for at skabe flere medlemmer og bidrag
Som medlem af KULUs fundraising- og kommunikationsteam vil du være med til at deltage i idéudvikling og udvikling af strategier for at rejse penge til arbejdet med at forbedre piger og kvinders rettigheder og vilkår i ulande. Du vil få indsigt i KULUs arbejde, erfaringer med kampagne og fundraising, ansvar for egne opgaver og mulighed for at udfordre dig selv.
Hvor og hvornår:
Vi forestiller os ca. 3 timer om ugen, men gerne mere. Du vil få arbejdsplads på KULUs sekretariat på Thoravej 13, 2400 København NV.
KULUs forventninger:
Erfaringer med fundraising, PR eller marketing for andre (ulands-)organisationer eller foreninger vil være meget velkomne. Ellers søges frivillige med studiebaggrund indenfor kommunikation, PR og fundraising.
OM KULU
Kvinderns U-landsudvalg er en ulandsorganisation, der arbejder for piger og kvinders rettigheder i ulandene - i samarbejder med kvindenetværk i Afrika, Asien og Latinamerika .
KULUs vision er at arbejde for en verden, hvor kvinder har ret og adgang til resurser, politisk indflydelse og til at bestemme over egen krop.
Læs mere på www.kulu.dk.
KULU arbejder fra et lille sekretariat i Nordvest med en deltidsansat og flere praktikanter og frivillige.

► En hjælpende hånd til hjemmesideredigering og løbende opdateringer søges
Kvindernes U-landsudvalg (KULU) søger frivillige med tekniske færdigheder, som kan hjælpe med løbende redigering og opdatering af hjemmeside

Kvindernes u-landsudvalg
Thoravej 13
2400 København NV
Oprettet 03.05.2017
Udløber 01.11.2017
Kontakt organisation

Frivillige til hjemmesidevedligeholdelse og -redigering
Har du tekniske færdigheder og erfaring med redigering af hjemmesider, og har du lyst til at arbejde for en god sag, så er det dig, Kvindernes U-landsudvalg (KULU) søger.
Vi søger frivillige til:
- Redigering af indhold og format på hjemmeside og kampagne-site.
- Løbende opdatering af indhold på siderne.
Som medlem af KULUs frivilligteam vil du bidrage til at forbedre piger og kvinders vilkår og rettigheder i ulande. Du vil få indsigt i KULUs arbejde, konkrete erfaringer med hjemmesideredigering og ansvar for egne opgaver.
Hvor og hvornår:
KULU foreslår, at du kommer ca. 2 timer hver anden uge. Arbejdstiden er fleksibel og alt efter om flere deler opgaverne, kan tidspunktet og opgaverne aftales fra gang til gang. Arbejdet vil som udgangspunkt foregå på KULUs sekretariat på Thoravej 13, 2400 København NV. Men efter aftale vil arbejdet også kunne udføres hjemmefra.
KULUs forventninger:
Erfaringer med hjemmesideredigering og de nødvendige tekniske færdigheder er en forudsætning for at kunne varetage arbejdet. Derudover vil det være en fordel, hvis du har en interesse i KULUs arbejdsområde og erfaringer med andre (ulands-)organisationer eller foreninger vil være meget velkomne.
Om KULU:
Kvinderns U-landsudvalg er en ulandsorganisation, der arbejder for piger og kvinders rettigheder i ulandene - i samarbejder med kvindenetværk i Afrika, Asien og Latinamerika .
KULUs vision er at arbejde for en verden, hvor kvinder har ret og adgang til resurser, politisk indflydelse og til at bestemme over egen krop.
Læs mere på www.kulu.dk.
KULU arbejder fra et lille sekretariat i Nordvest med en deltidsansat og flere praktikanter og frivillige.

► Stafet For Livet Hvidovre søger medlemmer til Madgruppen
Vil du være med til at sørge for sund mad til mange? Har du lyst til at gøre noget aktivt i kampen mod kræft? Stafet For Livet er 18 -24 timer med holdstafet, aktiviteter, underholdning og oplysning.

Kræftens Bekæmpelse
2650 Hvidovre
Oprettet 23.05.2017
Udløber 28.08.2017
Kontakt organisation
Stafet For Livet er verdens største indsamlingsaktivitet i kampen mod kræft. Aktiviteten vokser år for år i Danmark, og vi har brug for flere frivillige, der lokalt vil løfte opgaven med sammen at planlægge indhold og fysiske rammer. En gruppe frivillige er i gang med planlægningen af Stafet For Livet Hvidovre d. 2-3. septmeber. Vil du være med?
Opgaver i Madgruppen:
I samarbejde med andre er du med til at planlægge al mad og drikke til deltagerne på Stafet For Livet i løbet af de 24 timer, arrangementet varer. Dette skal være i overensstemmelse med Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesbudskaber om sund kost.
Opgaver i madgruppen er bl.a. at:
- Rekruttere og motivere andre frivillige til at deltage i Madgruppen og hjælpe til med planlægningen af menuerne til Stafet For Livet
- Koordinere og planlægge mad og drikke til stafetten
- Deltage i gruppemøder med tovholderen og de andre medlemmer
- Referere til tovholderen
- Få lokale virksomheder og cateringfirmaer til at sponsorere mad og drikke eller simpelthen få dem til at lave god og sund mad til arrangementet – gratis naturligvis!
- Sørge for frivillige til at lave og sælge maden, hvis I selv vil lave maden
- Være med til at stå for logistikken i forbindelse med modtagelse og afhentning af mad og drikke
- Være repræsentant for Stafet For Livet og Kræftens Bekæmpelse i dit lokalområde
Overalt i verden er Stafet For Livet arrangeret af frivillige. Her kan du være med til at gøre en aktiv indsats i kampen mod kræft.
Som frivillig i Stafet For Livet får du:
- Alsidige, spændende opgaver med mening
- Mulighed for at give håb og gøre en forskel for rigtig mange mennesker berørt af kræft
- En unik mulighed for at få leder- og projekterfaring
- Kendskab til Kræftens Bekæmpelse
- Et tæt samarbejde og sparring med en rådgivende konsulent fra Kræftens Bekæmpelse
Du kan læse mere om projektet på www.stafetforlivet.dk

► Frivillige træner, hjælpetræner og dommere til handicapsport
Pt. har vi 15 børn og unge med fysiske og kognitive udfordringer som dyrker El-hockey

Parasport Danmark
Rødovre Parkvej 425
2610 Rødovre
Oprettet 31.05.2017
Udløber 15.08.2017

Kontakt organisation

Hvem er vi; Orient El-hockey også kaldet Orient Red Bulls er en aktivitet i GIF-Orient som er en flerstrenget Idrætsforening i Rødovre som pt. har 15 børn og unge med fysiske og kognitive udfordringer, som dyrker en holdsport, som hedder El-hockey.
Efter vores opfattelse skal børn og unge som både har fysiske og kognitive udfordringer også skal have et tilbud om at dyrke en holdsport og være en del af et fællesskab. Sammen bygger vi bro til idrætssamfundet, så alle uanset begrænsninger kan dyrke sjov og udviklende sport.
Klubben drives på frivillig basis og vi har en del frivillige som gør en kæmpe forskel for vores idrætsudøver.
Hvad er El-hockey;Sporten foregår i nogle små, specialbyggede, elektriske kørestole (de såkaldte sportsstole), og der stilles store krav til den enkelte spillers færdigheder hvad angår boldkontrol, overblik, reaktionsevne og spilforståelse i et højt tempo. Stolene kan køre 14 kilometer i timen, og den vigtigste del af stolen i relation til bolden er staven (det kryds af plast der er monteret forrest på stolen). Det er den man bruger til at kontrollere bolden med, og ved afleveringer og afslutninger er den et helt uundværligt redskab. Men den sidder helt fast, så det er stolens bevægelser, der giver bolden fart og retning. Stolen styres via et joystick.
Forventninger til vores træner; Vi stiller ikke de store krav til erfaring som træner eller dommer – det vigtigste for os er at du vil det frivillige arbejde og at du har forståelse for spillernes fysiske og kognitive udfordringer.
Vi hjælper dig selvfølgelig med oplæring i træner- og dommerjobbet og du vil aldrig stå alene på vores træningsaftner.
Vi forventer at du kan yde et frivilligt arbejde 3 - 4 timer 1 gang om ugen i tidsrummet 17:30 – 20:30 samt tage med ud til stævner ca. 5 weekender om året.
Vi vil selvfølgelig bede om en børneattest, da vi i GIF-Orient har en pædofilipolitik.
Vi kan tilbyde dig følgende;
- fantastiske oplevelser med børn og unge
- personlig udvikling
- dækning af dine udgifter
Har du lyst til at høre mere om os eller besøge os, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

 

► Følgeven for ensomme ældre i KbH NV
Bliv frivillig følgeven et par gange om måneden for et ældre menneske i KbH NV. Du bliver en tryg støtte, så det ikke føles utrygt at gå uden for døren og deltage i sociale arrangementer. Som frivillig følgeven er du med til at sikre at et ældre menneske i KbH NV deltager i sociale fællesskaber.
Oprettet: 11.5.17
Udløber: 11.11.17
Kontakt Weshelter
Kontakt os gennem linket ovenfor eller skriv til frivillig@weshelter.dk eller ring 36 16 11 13

En følgeven følger et ældre menneske til forskellige sociale arrangementer, til praktiske ting fx lægen og kan hjælpe med at handle osv. Sammen med det ældre menneske du bliver følgeven for, aftaler I hvordan og hvor ofte I skal mødes. Som udgangpunkt henter følgevennen den ældre ved opgangen.
Som følgeven er du med at sikre at ældre mennesker ikke bliver isolerede og ensomme i deres lejlighed, men derimod føler sig trygge til at gå ud, selvom nærmiljøet somme tider kan føles usikkert.
Du bliver frivillig i WeShelter, som arbejder i København med hjemløse og udsatte mennesker. WeShelter samarbejder med Beboerprojekt Bispebjerg om de frivillige følgevenner. Som frivillig har du kontakt til en frivillig koordinator, som støtter dig i dit frivillige arbejde. Vi sørger også for at sætte dig godt ind i tingene, inden du starter. Vi søger frivillige følgevenner i alle aldre, former og farver.
Er du interesseret i at høre mere, kan du besvare denne annonce eller læse mere på WeShelters hjemmeside.
Vi glæder os til at høre fra dig.
 

► Bliv lektiehjælper for børn, unge og voksne - i deres eget hjem!
Dansk Flygtningehjælp søger frivillige hjemmelektiehjælpere. Kombiner dit bidrag til den frivillige integrationsindsats med en høj grad af fleksibilitet og selvstændighed.
Oprettet: 11.05.2017
Udløber: 30.06.2017
Kontakt organisation

Hjemmelektiehjælpen dækker hele Region Hovedstaden, og vi mangler netop nu frivillige på især Nørrebro, Østerbro, Rødovre og Hvidovre.
Bliv en del af frivilliggruppen Hjemmelektiehjælpen, der er tilknyttet Dansk Flygtningehjælp. Vi tilbyder børn, unge og voksne med etnisk minoritetsbaggrund hjælp til lektier og skolegang. Som hjemmelektiehjælper er du med til at gøre en forskel og favne de borgere, som ikke har mulighed for selv at komme i regionens øvrige lektiehjælpstilbud.
Du tilknyttes en borger, som du typisk vil mødes med et par timer hver uge. Udgangspunktet er én-til-én-lektiehjælp, men ordningen giver ofte meget naturligt mulighed for at lære hele familien at kende. Du får en unik mulighed for at opleve kulturmødet på nærmeste hold og knytte bånd og netværk med en borger, der har lyst til at møde dig og har behov for din støtte og hjælp.
Som hjemmelektiehjælper forventer vi, at du er tålmodig, har en god situationsfornemmelse, og at du kan arbejde selvstændigt. Det er en forudsætning, at du er god til dansk og har lyst til at møde børn, unge og voksne, der har brug for din støtte til at få en god skolegang. Som frivillig i Hjemmelektiehjælpen får du mulighed for at arbejde selvstændigt og fleksibelt, da arbejdstider og arbejdssted aftales individuelt, på din foranledning.
Du skal være parat til at yde et par timers arbejde hver eller hver anden uge – og du skal helst kunne være tilknyttet borgeren i minimum seks måneder.
Du får løbende støtte fra gruppens koordinator og – efter behov – fra Dansk Flygtningehjælps konsulent. Du bliver en del af frivilliggruppen Hjemmelektiehjælpen, som samarbejder med Dansk Flygtningehjælp. Udover støtte udbyder Dansk Flygtningehjælp viden, gratis kurser og faglige arrangementer, som både forbereder dig på og løbende styrker dig i dit frivillige arbejde.
Du får værdigfulde erfaringer og mulighed for at udnytte dine kompetencer. Du får styrket din evne til at lære fra dig og udviklet dine pædagogiske færdigheder.
Hvis du er interesseret i at blive tilknyttet Hjemmelektiehjælpen – eller har du spørgsmål – så send os en mail, og fortæl hvilke fag, du har lyst til at yde lektiehjælp i, på hvilke klassetrin og i hvilke lokalområder. Vi glæder os til at høre fra dig.

► BLIV EN DEL AF LÆRINGSROLLESPILLET UNGE PÅ FLUGT

Vil du være med til at nuancere flygtningedebatten? Ungdommens Røde Kors søger instruktører til læringsrollespillet Unge på Flugt, hvor skoleelever prøver at leve som flygtninge i 24 timer. Bliv en del af et fedt projekt med noget på hjerte!
Oprettet: 16.05.2017
Udløber: 08.10.2017
Kontakt organisation

Hvorfor skal du være frivillig i Unge på Flugt?

Unge på Flugt er noget for dig, hvis du har lyst til at give unge skoleelever en oplevelse for livet og nuancere flygtninge- og indvandrerdebatten. Du kommer til at indgå i et energisk og målrettet team med noget på hjerte. Som en del af teamet kommer du til at påtage dig pædagogiske og organisatoriske udfordringer, og du bliver en del af en kreativ, udviklende og positiv frivilliggruppe.
Unge på Flugt er et selvstyrende projekt under Ungdommens Røde Kors. Vi laver læringsrollespil sammen med unge i 8.-10. klasse. De får en spændende og udfordrende oplevelse gennem et 24-timers rollespil om at være flygtning. I Unge på Flugt ønsker vi at give eleverne mulighed for at identificere sig med mennesker på flugt og at give indsigt i et liv, som er hverdag for mange rundt omkring i verden. Derfor er du som instruktør med til at give eleverne indsigt og en stor oplevelse. Samtidig er du også et levende eksempel på, hvordan man kan være en ansvarlig og engageret voksen frivillig, og samtidig have det fantastisk sjovt!
At være instruktør kræver ingen skuespils- eller rollespilserfaring, og der er plads til mange typer i vores frivilliggruppe. Det kræver blot gå-på-mod og en vis selvstændighed. Vi bor over hele landet, og laver rollespil med elever fra Gedser til Skagen. Vi forventer ikke mere end et par weekender om året af dig, men hvis du får blod på tanden er der rig mulighed for at udfordre sine pædagogiske og organisatioriske evner – der er altid plads til ny energi hos os!

Deadline for ansøgning: torsdag d. 21. september. (Begrænsede pladser.)
Dato for næste uddannelse 6.-8. oktober i Odense.
Deltagerbetaling: kr. 150,- (dækker transport, mad og overnatning)
Du skal være mindst 18 år for at være frivillig hos os.

Læs mere på ungepaaflugt.dk
Vi glæder os til at høre fra dig!

► Frivillig i din lokale fodboldklub
Gør en forskel for børn og unge på Nørrebro og hjælp vores lokale klub fremad!
Oprettet: 15.05.2017
Udløber: 08.08.2017
Kontakt Nørrebro United

Nørrebro United er en Nørrebro klub. Vi vil være en del af Nørrebro, og vi ønsker en klub hele Nørrebro kan være stolte af. Vi tager ansvar for vores nærområde, ud fra en tro på at der er masser af ubrugte og uforløste potentialer på Nørrebro og med tro på at fodbold er et fantastisk middel til at åbne op for muligheder.
Vi søger frivillige som kan varetage rollen som:
Træner. Man bliver tilknyttet et drenge - eller pigehold fra klubben og hjælper dem med at blive bedre fodboldspillere. Nørrebro United gør en stor indsats for at uddanne sine frivillige så de kan varetage opgaven som ungdomstræner.
Holdleder. Som holdleder assisterer du træneren med de administrative opgaver i forbindelse med træning og kamp.
Lektiehjælper. Nørrebro United har sin egen lektiecafe for folkeskoleeleverne i området.
Den sociale playmaker. I Nørrebro United gør vi meget ud af, at hver hold tager tid ud til at lave andet end at spille fodbold. Derfor er det relevant med nogle sociale igangsættere, som hjælper til med at arrangere sociale ture og arrangementer for holdene i klubben.
Pigeindsats. Vi ønsker i Nørrebro United at gøre en ekstra indsats for at få flere piger ind i foreningslivet. Derfor søger vi kvinder, som kan assistere os med planlægning, idégrundlag samt udførslen i praksis.

► Menneskebiblioteket søger nye bibliotekarer!
Er du god til, at møde mennesker og indgå i dialog? Går du rundt med en lille hjælper i maven og har du lyst til at være med til, at skabe en bedre forståelse for forskelligheden i vores samfund? Så er det måske lige dig vi søger!

Foreningen Menneskebiblioteket
Nørre Alle 7
2200 København N
Oprettet: 30.03.2017
Udløber: 30.09.2017

Er du god til at møde mennesker og indgå i dialog? Går du rundt med en lille hjælper i maven, og har du lyst til at være med til, at skabe en bedre forståelse for forskelligheden i vores samfund? Så er det måske lige dig , vi søger som en af vores nye bibliotekarer til Menneskebiblioteket. Vi låner mennesker ud. Vi er i gang med at udvide vores projekt med en masse flere events der skal afholdes rundt om i hele Danmark i 2017. I den forbindelse mangler vi flere gode folk, som vil være med til at gøre en forskel. Derfor søger vi nu søde og åbne mennesker, der kan indgå i vores korps af frivillige bibliotekarer. så vi er sikre på, at vi har folk nok, til at klare de kommende opgaver.

Hvad kræver det af dig?
Du skal kunne afsætte mindst seks timer en dag om måneden. Det er typisk en lørdag eller søndag, at vi har events, men inden du bliver kastet i ilden, skal du være med i vores korte oplæringskursus. Her vil vores erfarne bibliotekarer introducere dig til arbejdet og alle dine nye kolleger. Du være helst være rimeligt udadvendt og parat til at møde mennesker og kommunikere klart.

Hvad får du retur?
Du bliver en del af et team med en helt speciel ånd. Vi er kisteglade, hver gang vi er er sammen. For vi kan mærke at vi er en del at noget helt anderledes end de sædvanlige stunts og events. Det her handler om rigtige mennesker, ægte samtaler om virkelige udfordringer. Det handler om dialog, tolerance, demokrati, menneskerettigheder, mangfoldighed og åbenhed. Om mennesker der tør udfordre sig selv og deres holdninger og mennesker der tør mere end de fleste. Det eneste vi kan love er, at det bliver helt vildt spændende og at du ALDRIG har oplevet noget lignende.
Du vil få ansvar, uddannelse, forplejning og kontakt til en masse fantastiske mennesker. Og du vil få lov til at arbejde for sagen.

Om dig:
Du er udadvendt, åben, nysgerrig, engageret og sprængfyldt med god energi. Så er du sikkert også meget mere og andet, det tager vi med i pakken, for vi værdsætter mangfoldighed og anerkender styrken i bredden. Så vil du være med til, at bygge bro, formidle dialog og repræsentere mennesker, som er udsat for fordomme, stigma og i nogle tilfælde forskelsbehandling og diskrimination? Og er du en person der har kapacitet til, at møde mennesker med overskud, forståelse og åbne øjne?

Brug dette skema til at fortælle os, hvorfor du vil være bibliotekar for Menneskebiblioteket og gerne lidt om din erfaring:
http://menneskebiblioteket.dk/artikler/nye-bibliotekarer-soeges-til-menneskebiblioteket/

Så vender vi tilbage, når vi har kigget på dit skriv.
Vi glæder os til at høre fra dig.
PS: Du får en gratis t-shirt, masser af kærlighed og lidt foder, men ellers er det 100% frivilligt arbejde.

► VIL DU VÆRE NOGET SÆRLIGT FOR EN UNG? BLIV FRIVILLIG MENTOR I VALBY

Vil du hjælpe en ung godt på vej i livet og støtte den unge i sin udvikling? Så har du nu chancen for at blive en del af mentorprojektet Dynamo

Ungdommens Røde Kors
Hejrevej 30
2400 København NV

Oprettet 22.02.2017
Udløber 31.07.2017
Kontakt organisation
I samarbejde med Københavns Kommune driver Ungdommens Røde Kors et ambitiøst mentorprojekt i fire udsatte byområder: Amager, Brønshøj-Husum, Valby og Vesterbro/Kgs. Enghave. I 2015-2018 matches i alt 200 børn og unge på 12-16 år med livserfarne mentorer, der tjener som rollemodeller og brobyggere, og som støtter de unge ifht.ungdoms- og fritidsliv. Som frivillig mentor bliver du matchet med en ung mentee fra Valby. Det er ikke på forhånd fastlagt, hvad I skal lave sammen. Det er op jer at finde de aktiviteter, der giver mening og værdi for den unge. Aktiviteter kan fx være lektiehjælp, uddannelses- eller virksomhedsbesøg, fritidstilbud, kulturelle oplevelser og én-til-én-samtaler.

Hvem kan blive mentor?

Du skal bo i Hovedstadsområdet og gerne være fyldt 25 år. Desuden skal du kunne mødes med din mentee cirka tre gange om måneden i to timer. Af hensyn til den unge skal du kunne binde dig til projektet i halvandet år. Vi ser gerne, at du kan sige ja til en række af nedenstående punkter:

• Som person er du imødekommende, vedholdende og robust
• Du er god til at lytte og formår at møde den unge, der hvor han/hun er
• Du har tid og lyst til at være en engageret og stabil støtte for et ungt menneske 
• Du har uddannelses- eller erhvervserfaring, som kan inspirere en ung
• Du har fritidsinteresser, der kan inspirere den unge
• Du har eventuelt erfaring med målgruppen (børn og unge på 12-16 år)
• Du kan deltage i månedlige gruppemøder, hvor du og cirka ni andre mentorer mødes med jeres tilknyttede seniormentor og modtager supervision, udveksler erfaringer m.m.

Vi tilbyder:

• Et meningsfuldt frivilligjob, hvor du gør en positiv forskel for et ungt menneske
• Netværk og erfaring med frivilligt arbejde i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation
• Personlig og faglig udvikling 
• Obligatorisk intro-uddannelse for mentorer
• Løbende supervision og efteruddannelse
• En anbefaling og bekræftelse på frivilligt arbejde ved afslutning efter 1,5 år.

 

► Designværksted søger frivillige til kreative aktiviteter med børn

Er du kreativ og glad for håndarbejde og har lyst til at lave nemme kreative projekkter med børn? Er du god til at lære fra dig? Så bliv frivillig i Designværkstedet i Husum.

Husum For Alle
Voldparken 10
2700 Brønshøj

Oprettet 16.09.2016
Udløber 14.09.2017

Kontakt organisation

Designværkstedet er et åbent værksted for kvinder og deres børn fra boligområderne i Husum nord. Værkstedet er hver uge fyldt med kvinder og børn som har lyst til at være kreative, sy sit tøj om, lære at strikke eller andet. Henriette, der er designer, leder værkstedet men vi har stor brug for ekstra hænder, som har lyst til at hjælpe til og lære fra sig og lave nemme krative aktiviteter for børnene.
Vi søger frivillige i alle aldre som har lyst til at blive en del af vores frivilliggruppe. Som frivillig bliver din opgave at lave nemme og hyggelige krative aktiviteter for børnene. Har du selv nogle gode håndarbejdes ideer er det dejligt, men vi finder også på ting i samarbejde med børnene og Henriette, værkstedets ansvarlige.

Vi forventer at du er:
• Kreativ og god til håndarbejde
• Har tålmodighed og lyst til at lære fra dig
• Er imødekommende og har lyst til at møde nye mennesker
• Er stabil og kan være frivillig 1-2 mandage pr. måned, fra kl. 16 – 19, gerne mindst 6 mdr. 
• Er over 18 år

Til gengæld så kan vi tilbyde dig at:
• Blive en del af et nyt succesfuldt projekt med stor plads til indflydelse
• Blive en del af et socialt fællesskab og møde kvinder og børn med vidt forskellig baggrund
• Rig mulighed for at udvikle dine kreative evner
• Frivilligudtalelse/bekræftelse på frivilligt arbejde

Designværkstedet holder til i Beboerhuset, Voldparken 10, 2700 Brønshøj.

► SIND Ungdoms frivillige skaber fællesskaber for psykisk sårbare - og du kan være med!

Fællesskab - Rummelighed - Venskab
SIND Ungdom
2650 Hvidovre

Oprettet 20.04.2017
Udløber 22.05.2017

Kontakt organisation

På den københavnske vestegn mangler der tilbud og fællesskaber for unge psykisk sårbare. Mange unge som oplever psykisk sårbarhed, føler sig ofte alene. Det vil SIND Ungdom gøre op med og derfor etablerer vi os på Vestegnen:
Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

SIND Ungdom ønsker med sine klubtilbud at skabe aktiviteter og frirum hvor sårbare unge kan indgå i ligeværdige og stærke fællesskaber, bryde den negative ring af ensomhed og genvinde styrken til at håndtere deres egen livssituation.

Hvem leder vi efter?
• Du er mellem 21 - 35 år.
• Du har lyst til at gøre en forskel for unge psykisk sårbare.
• Du vil deltage i lederskabstræning, uddannelsesweekend og løbende supervision.
• Du er tryg ved at møde nye mennesker.
• Du er ikke bange for at tage den “nære og svære samtale”.
• Det er en fordel, hvis du har lokalkendskab til Vestegnen, men dette er ikke et krav.
• Du vil støtte SIND Ungdom med dit medlemsskab, der koster 75 kr. Årligt.
• Du skal kunne deltage på en kursusdag lørdag den 27. maj,

Har du lyst til at blive en del af holdet? Vi lover det bliver både udfordrende og rigtig, rigtig sjovt!

Send en ansøgning eller kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål.

► Er du vild med genbrug at være sammen med andre og gøre en forskel - så har vi brug for dig

Vil du være med til at udgøre en forskel for Mission Afrika? Vi har 19 genbrugsbutikker fordelt på Sjælland og

Øerne og har brug for din hjælp.

Mission Afrika

Oprettet 14.01.2016
Udløber 22.05.2017

Kontakt organisation

Beskrivelse af arbejdsopgaver:
- klargøre varer til salg; sortere, vurdere, prismærke..
- betjene kunder og hjælpe med butiksdriften.

Hvad tilbyder vi?

At være en del af et landsdækkende varmt fællesskab, der arbejder for at hjælpe andre. Vi har fokus på

bæredygtighed og næstekærlighed.

En vagt på nogle timer, den dag i ugen, det passer dig.
Kontakt genbrugskonsulent på Sjælland og Øerne, Lone Frøsig eller den lokale butik for at høre mere.

Vores butikker i område øst:
Benløse (tøj, ting og sager, møbler)
Høng (tøj, ting og sager, møbler)
Køge (tøj, ting og sager, møbler)
Frederikssund (tøj, ting og sager)
Hørsholm (tøj, ting og sager)
Maribo (tøj, ting og sager, møbler) Butikken er ved at flytte til nye, store lokaler og mangler frivillige.
Frederiksværk, Damernes Magasin, butik indrettet i 40ér og 50ér stil, tøj og tilbehør til kvinder. Butikken

mangler nye frivillige til vagter tirsdag eller torsdag eftermiddag 13-17 og til lørdag 10-14
Kalundborg (tøj, ting og sager, møbler)
Nykøbing Falster (tøj, ting og sager, møbler) Butikken mangler frivillige, bl.a. til afhentning af varer
Haslev (tøj, ting og sager)
Kastrup (tøj, ting og sager)
Næstved (tøj, ting og sager)
Herlev (tøj, ting og sager)
Korsør (tøj, ting og sager)
Roskilde (tøj, ting og sager) Butikken mangler frivillige
Hvidovre, store hus i Avedøre (tøj, ting og sager, møbler) Butikken mangler frivillige
Ryesgade, Kbh (tøj, ting og sager, møbler)
Slagelse (tøj, ting og sager, møbler)
Sorø (tøj, ting og sager, møbler) Butikken mangler frivillige

Vi glæder os til at høre fra dig!

Mission Afrika                            
Lyseng Alle 15A                          
8270 Højbjerg      
www.facebook.com/missionafrikagenbrug

Røde Kors PATIENTSTØTTE på Herlev Hospital

Har du et par timer hver uge til at gøre livet lidt lettere for patienter på hospitalet?

Røde Kors
Herlev Ringvej 75
2730 Herlev

Oprettet 25.01.2016
Udløber 31.08.2017

Kontakt foreningen

Hvad laver en patientstøtte?

Et ophold eller besøg på hospitalet kan være forbundet med usikkerhed og bekymringer. En patientstøtte betragtes som "den pårørende, der ikke kunne være med".

På Herlev Hospital kan du hjælpe til ved at tage godt imod patienter og sikre, at de møder op til deres behandling på hospitalet i god ro og orden. Det kan være svært at finde vej på hospitalet, så lidt praktisk hjælp er påskønnet.

Din hjælp er tiltrængt ved hovedindgangen, hvor du kan svare på spørgsmål, vise vej eller måske finde en kørestol og følge en patient til og fra behandling.

Patienter, der venter på hjemtransport, kan du hyggesnakke med eller byde på en kop kaffe - det kan være værdifuldt i en utryg situation.

Har du det i dig? Ja, hvis du har tid, lyst og overskud til at være en støtte for andre.
• Du er imødekommende, ansvarsfuld, serviceminded og har empati.
• Du kan tale med alle mennesker.
• Du har mulighed for at indgå i et vagtskema, så du fx har vagt en fast ugedag hver eller hveranden uge. Eller efter aftale.
• Du skal tale rigtig godt dansk, da mange ældre har svært ved engelsk
• Vagterne er cirka 3 timer i tidsrummet kl 8-15 alle hverdage.
• Du går og står meget på din vagt, så du får dagens motion samtidigt.
• Du må gerne være efterlønner eller lignende. Minimum alder 25 år.
• Dit arbejde er frivilligt og ulønnet.

Vil du være frivillig patientstøtte?

Kontakt aktivitetsleder Søs Stadil ved at trykke "kontakt foreningen".

 
 • KALENDER

 • JANUAR
 • FEBRUAR
 • MARTS
 • APRIL
 • MAJ
 • JUNI
 • JULI
 • AUGUST
 • SEPTEMBER
 • OKTOBER
 • NOVEMBER
 • DECEMBER